İstanbul’da darp şikâyetiyle gündeme gelen olayda L.A. adlı kadın, İstanbul Adliyesinde görevli bir hâkim ile eski bir savcının kendisine şiddet uyguladığını ileri sürdü. Kadın savcılığa ve Hâkimler ve Savcılar Kuruluna başvurdu; hakkında şikâyet bulunan iki kişi ise anlatılanları kabul etmedi.
Başvuruya göre olay 23 Eylül’de başladı
Hürriyet’te Dinçer Gökçe imzasıyla yayımlanan haberde, L.A.’nın 23 Eylül akşamı hâkim A.B. ve eski savcı İ.T. ile bir otomobilde buluştuğu, tartışma sonrasında darbedildiği iddiasıyla hastaneden rapor aldığı aktarıldı. Kadının 25 Eylül tarihli rapor ve başvurularla resmi sürece yöneldiği belirtildi.
Tarafların beyanları birbirinden farklı
L.A. darp edildiğini öne sürerken hâkim A.B. fiziksel saldırıda bulunmadığını savundu. Eski savcı İ.T. de suçlamaları reddederek karşı tarafın kendisine şiddet uyguladığını iddia etti. Taraflardan biri, kadının İstanbul’da escort olarak çalıştığını ileri sürdü; bu kişisel nitelendirme doğrulanmış bir olgu değildir ve şikâyetin esasını değiştirmez.
İnceleme sonucu kaynakta yer almıyor
Kadının savcılık ve HSK’ye şikâyet dilekçesi verdiği bildirilse de disiplin veya ceza soruşturmasının nasıl sonuçlandığı açıklanmadı. Tarafların iddiaları, bağımsız inceleme ve yargı kararı bulunmadan kesin gerçek gibi sunulmamalıdır.